Kinesisk porslin, konst och konsthantverk köpes Stockholm

Den kinesiska konsten är en tradition som har en lång historia med anor tusentals år tillbaka i tiden. Kinesisk konst är ett väldigt brett område, några vanligt förekommande konstformer är måleri, kalligrafi, keramik, bronser, lackarbeten, jade och silke.

Till Sverige kom under 1700-talet en hel del föremål genom ostindiefarare där Svenska Ostindiska Companiet i Göteborg är det kändaste handelskompaniet. En vanlig resa på den tiden var att skeppen lastades i Sverige med inhemskt producerade varor så som trävaror, beck, tjära, järn, koppar, mässing, segelduk, kåda och andra varor som fanns här. Dessa fraktades sedan till handelsstaden Cadiz i Spanien och såldes för och silver man införskaffade även proviant. Spanska silverpiastrarer var det betalningsmedel som kineserna accepterade. Resan fortsatte sedan mot Kanton i Kina och på vägen stannade man till för att få påfyllning av proviant i exempelvis Sydafrika. För det spanska silvret köps i Kanton te, porslin och siden som sedan skeppas hem.

Vi köper alla typer av asiatisk konst och konsthantverk. Även föremål från Japan, Indien, Persien och islamiska kulturområden är av intresse.

Kinesiska antikviteter köpes Stockholm

Sälja kinesiska antikviteter

Har du något du är intresserad av att sälja? Tveka inte att kontakta oss för att få en kostnadsfri värdering.

Lite fakta om kinesisk konst

  • Dynasti: En period i ett lands historia då en viss familj eller släkt regerar.
  • Song: Benämning på föremål tillverkade under Songdynastin som varade från år 960–1279. Denna period anses vara en av den kinesiska historiens främsta perioder då Kina var en av de mest avancerade och högstående civilizationerna på jorden och ekonomin och kulturen blomstrade.
  • Yuan: Benämning på föremål tillverkade under Yuandynastin som varade från år 1271–1368. Under denna period var Kina erövrat av mongoler och var en del av Mongolväldet.
  • Ming: Benämning på föremål tillverkade under Mingdynastin som varade från år 1368–1644.
  • Qing: Benämning på föremål tillverkade under Qingdynastin som varade från år 1644–1912.
  • Republik: Benämning på föremål tillverkade under Republiken Kina som varade från år 1912–1949.
  • Qianlong: Kejsare i Kina under Qingdynastin åren 1735-1796. Under kejsare Qianlong anses Qingdynastins höjdpunkt ha varit.
  • Kejserligt: På engelska imperial är benämningen på föremål av högsta kvalitet som tillverkats av de bästa hantverkarna ofta för kejsaren.